Moes Tuya Motion Sensor distance issue TS0202 - have to be ridiculously close to detect movement

I'm using the following:
image

  • endpointId: 01
  • application: 44
  • manufacturer: _TYZB01_vwqnz1sn
  • model: TS0202

With latest Tuya Multi Sensor 4 in 1 Driver

I have to be ridiculously close <1m for it to detect movement!

I tried to set sensitivity HIGH in the advance settings and i get this:

dev:1542023-01-12 09:37:49.229 AMinfoMoes Human PIR Motion ZB230108A preferencies updates are sent to the device...
dev:1542023-01-12 09:37:49.226 AMdebugMoes Human PIR Motion ZB230108A sendZigbeeCommands (cmd=[he wattr 0x1709 0x01 0x0500 0x0013 0x20 {02} {}, delay 200, he wattr 0x1709 0x01 0x0500 0xF001 0x20 {01} {}, delay 200])
dev:1542023-01-12 09:37:49.223 AMdebugMoes Human PIR Motion ZB230108A sending the changed AdvancedOptions
dev:1542023-01-12 09:37:49.219 AMdebugMoes Human PIR Motion ZB230108A changing IAS Keep Time to : 60
dev:1542023-01-12 09:37:49.216 AMdebugMoes Human PIR Motion ZB230108A sending IAS sensitivity : 60 (1)
dev:1542023-01-12 09:37:49.213 AMdebugMoes Human PIR Motion ZB230108A changing IAS sensitivity to : high
dev:1542023-01-12 09:37:49.210 AMdebugMoes Human PIR Motion ZB230108A sending IAS sensitivity : high (2)
dev:1542023-01-12 09:37:49.193 AMinfoMoes Human PIR Motion ZB230108A Debug logging is will be turned off after 24 hours
dev:1542023-01-12 09:37:49.164 AMinfoMoes Human PIR Motion ZB230108A Debug logging is true; Description text logging is true
dev:1542023-01-12 09:37:49.161 AMinfoMoes Human PIR Motion ZB230108A Updating Moes Human PIR Motion ZB230108A (Generic Zigbee Motion Sensor (no temp)) model TS0202 manufacturer _TYZB01_vwqnz1sn


but that didnt work.

I didn't try Set Par options since this is for Mmwave sensors only right?

and btw, if the configuration value doesnt appear in the device info does that mean it's not supported

Coz i only get this from the device page

It doesnt say anything about distance or sensitivity or delay

But looking at resources online it seems the device is configurable thru the app (w/c i have not tried because it needs the official hub w/c i dont have)

These symbols (the exclamation sign in the red circle) in Tuya mobile app indicate, that the parameters were changed, but not confirmed by the device yet.

At the time when you wake up the sensor, Tuya will send the changed sensitivity and 'keep time' settings to the device, and if confirmed the warning signs will disappear.

Im not actually using that app, or any of the tuya hubs. I just borrowed that screenshot from the internet :stuck_out_tongue:

I'm still interested to know if the configuration value doesnt appear in the device info, even after waking it up and letting it run for a bit, does that mean that these configurations/options are not supported?

Hi @tj1 , did you find solution how to fix it? I have same model and same issue: distance less 1M. in manual said that detection distance and angel are adjustable.

Unfortunately I haven't found a solution yet so i set this sensor aside for now. Perhaps it will work with Tuya Hubs? Lemme know if you do find anything on it too. Good luck