webCoRE Documentation Digest

This is a Digest of webCoRE tips and information



15 Likes

Problem solving:

There are three classes of issues commonly seen:

  • HE firmware is not up to date

    • do keep your HE firmware up to date
  • webCoRE is not installed properly, or not up to date

    • ways to resolve:

      • politely reboot your HE hub (HE console -> Settings -> "Reboot")

        • Let the hub settle after the reboot (3 mins or so)
        • then try again.
      • common resolution:

        • Ensure webcore files are up to date:
          • if using the built-in webCoRE, updating your hub above has the latest webCoRE

          • if you have a user installed webCoRE:

            • you can use HPM 'repair' on webCoRE
            • or you can manually install / update the webCoRE source files (see install link in note above)
      • Less Common / not very common

        • you may have a db corruption on you HE hub

          • take a backup of your HE hub and store it on your computer
          • search for 'soft reset' in the HE forum can help
          • otherwise you may need to work with HE support if you still have db problems

  • webCoRE IDE is acting strange
    • See next note
2 Likes

What to do if webCoRE IDE / Dashboard is acting strange?

  • Make sure webCoRE is operating properly (note above)

  • Make sure you entered the password correctly (or reset the password for the IDE in webCoRE)

    • this is set in HE Console -> apps -> webcore -> Settings -> Security -> "Choose a security password for your dashboard"
  • Typically this a browser caching issue that occurs if the webCoRE IDE files have been updated (css, html, js)

    • in webCoRE Dashboard -> select 'Log Out'. (on left)

    • Clear webCoRE login data

      • HE console -> Apps -> webCoRE (main instance) -> Settings -> Security -> "Clear all browser security tokens".

        • Ensure you next/done your way out of webCoRE (at bottom of each page)
    • then register your browser and login again

      • ensure you start with just 1 webCoRE instance registered, and ensure it is working before adding a 2nd, 3rd, etc.

        • it is best if you do have multiple webCoRE instances to ensure the account settings
          are consistent across them

most times this will resolve your issue. If it does not, do browser cache/data cleanup and exit:



If you really want to clear things out, after logout do the following:

  • follow above steps (except for logging in again)

  • Clear all browser caches

    • Many times this is NOT just hitting the 'reload' or 'refresh' button near your address bar.

      • internet searches for clear browser cache with the name of your browser can help

        • you are trying to clear cookies and data (so if you go here, don't decide to keep your cookies)
      • you want to ensure the browser pickups up latest data from webCoRE server vs. caching it.

      • Exit your browser

  • reconnect to dashboard.webcore.co, staging.webcore.co (or your server for Dashboard/IDE)

  • register your browser again (follow above suggestions on start with 1 first and ensure it is working)


Note, if you are running a local html/js/css server to host the webcore IDE files, you first should ensure this server is running and is up to date with latest html,cs,js files from the HE webCoRE repos.

  • It is common to see folks using the wrong repo for these files. See notes 1, 2 in the main webCoRE thread (listed above on Install Information for webCoRE on HE).
2 Likes

Reporting issues

  • if you want piston help, the webCoRE forum is also a resource with folks that can help on writing pistons
  • if you believe there is a webCoRE bug or feature request see below:


You can use a private message, start a new topic, or add to the main webCoRE on HE thread

(PLEASE DO NOT POST IN THIS THREAD BUG REPORTS)

Desired information:

1) Give a description of the problem
I got a new motion sensor and thought I’d try to have my bedroom lights turn on as I’m heading to bed

2) What is the expected behavior?
Turn on Switch 1 (Virtual Switch used for goodnight routine), then If if motion is detected within one minute, turn on my bedroom lights

3) What is happening/not happening?
Switch turns on, motion is detected, lights not turning on. Seems so simple, not sure what I’m missing,

4) Post a Green Snapshot of the pistonimage

5) Attach any logs by turning logging level to Full
(PASTE YOUR LOGS in message THEN HIGHLIGHT ALL OF THE LOGS AND CLICK ON THE </> ICON TO FORMAT THEM)

1 Like

Download the Hubitat app