Hubitat™ Dashboard Documentation


#385

This is now I have the attribute tile setup and it's not showing the picture.

image


#386

I just tested this and got an image to load from an attribute properly formatted. Try reloading the dashboard.

image

top one is an image tile, bottom one is an attribute tile

image

image


#387

Not sure what's wrong. i closed and re-opened the browser too and it's still the same.


#388

Try inspecting the dashboard tile as well, see if the formatting is off.


#389

Here is the inspection for the attribute tile. I don't see it pointing to URL of the picture.


#390

try renaming Image to something else in your code set an attribute like "imageUrl" just to see if there is some odd situation with the word "Image"

Also, any errors in the javascript console while inspecting?


#391

This error on the console.

image

https://cloud.hubitat.com/api/72448bb8-2e5a-4bba-8e0e-XXXXXXXXX/apps/816/dashboard/undefined


#392

Yeah, I'm at a loss. If you want to PM me your bloomsky code, I can try it on mine.


#393

Here is a plus 1 for making the refresh user configuragble..

@patrick - Is this still on the radar?


#394

@patrick

I was at work today and notice my image tile was not showing an image. I am fairly certain it is because the image is locally hosted on my pi and I was using the cloud version of the dashboard. Just curious if a change could be made so it can pull this image through the hub somehow...


#395

Yeah, its still on the radar (double entendre for the win showing a radar image) .


#396

As for relaying images, it would be technically possible, but very slow as we would have to encode it and restream it back through the cloud. I'll add it to the feature request list.


#397

@patrick

I notice when I try to control my garage door or locks from the dashboard I get prompted twice for confirmation. Has this been reported yet?


#398

Hasn't been reported. Please provide device and OS details and firmware version.

Also, is it just the confirmation prompting twice, or is it actually sending two lock actions?

Thanks.


#399

For the garage door It actually sends two commands open and then close. If you watch the logs this is what happens. If you abort the second confirmation the door will open.
iOS 12 and iPhone X


#400

Just did a test to my Yale Lock (YRD256) zwave lock. It uses the generic z-wave lock driver.

When I click on unlock in the dashboard, it prompts me twice. I see in the dasboard logs that it sends the commands twice too. This also happens with my garage door but that is a custom driver so I'll test with the lock as its easier.


#401

What device and OS?


#402
    app:178 2018-08-14 10:10:21.641:debug For Device : Yale DoorLock
    app:178 2018-08-14 10:10:21.636:debug Command Recieved : unlock : 806
    dev:551 2018-08-14 10:10:18.691:debug energyDuration is 5.42 Days
    app:178 2018-08-14 10:10:17.062:debug For Device : Yale DoorLock
    app:178 2018-08-14 10:10:17.059:debug Command Recieved : unlock : 806
    app:307 2018-08-14 10:09:56.273:info  Perimeter Trigger - Closed Triggered
    dev:806 2018-08-14 10:09:55.918:info  Yale DoorLock is locked
    app:625 2018-08-14 10:09:55.715:debug Sending DEVICE Event (Yale DoorLock | LOCK: locked) to Homebridge at (192.168.7.129:8005)
    app:307 2018-08-14 10:09:55.660:info  Perimeter Trigger - Closed: Yale DoorLock lock locked
    dev:806 2018-08-14 10:09:55.528:info  Yale DoorLock: alarm event 3[6:default]
    app:178 2018-08-14 10:09:50.977:debug For Device : Yale DoorLock
    app:178 2018-08-14 10:09:50.959:debug Command Recieved : lock : 806
    app:178 2018-08-14 10:09:50.206:debug For Device : Yale DoorLock
    app:178 2018-08-14 10:09:50.203:debug Command Recieved : lock : 806

Device = IOS, OS = 1.1.2.121

Yes, double prompts for me too.

The Above shows that, two App entries, one for each OK to Lock, same on the Unlock.


#403

Which version of iOS? Is this a beta issue or a current version issue?


#404

iPad 11.4

trying my iPhone, I get a different log set.

app:178 2018-08-14 10:17:39.696:debug For Device : Yale DoorLock
app:178 2018-08-14 10:17:39.692:debug Command Recieved : unlock : 806
app:178 2018-08-14 10:17:38.777:debug For Device : Yale DoorLock
app:178 2018-08-14 10:17:38.775:debug Command Recieved : unlock : 806
app:178 2018-08-14 10:16:17.685:debug For Device : Yale DoorLock
app:178 2018-08-14 10:16:17.682:debug Command Recieved : unlock : 806
app:178 2018-08-14 10:16:16.825:debug For Device : Yale DoorLock
app:178 2018-08-14 10:16:16.822:debug Command Recieved : unlock : 806

The device doesn't log anything.
IOS v11.2.6

I get no device event indication it did anything either, and no Homekit announcement was issued either.