Color device not being set correctly


#1

I'm having a issue with this and it's not setting the temperature correctly.

[info](http://192.168.1.81/installedapp/configure/715)Not turning on colorTemp: wrong colorTemp mode Night-Sleep

[app:715](http://192.168.1.81/logs#app715)2018-11-18 04:24:15.574 am[info](http://192.168.1.81/installedapp/configure/715)Motion active (LarB) Motion

[app:715](http://192.168.1.81/logs#app715)2018-11-18 04:22:57.409 am[info](http://192.168.1.81/installedapp/configure/715)Turning off

[app:715](http://192.168.1.81/logs#app715)2018-11-18 04:21:57.418 am[info](http://192.168.1.81/installedapp/configure/715)Delaying off for 1 minute

[app:715](http://192.168.1.81/logs#app715)2018-11-18 04:21:57.315 am[info](http://192.168.1.81/installedapp/configure/715)Motion inactive (LarB) Motion

[app:715](http://192.168.1.81/logs#app715)2018-11-18 04:19:53.390 am[info](http://192.168.1.81/installedapp/configure/715)Not turning on color: wrong color mode Night

[app:715](http://192.168.1.81/logs#app715)2018-11-18 04:19:53.353 am[info](http://192.168.1.81/installedapp/configure/715)Setting colorTemp [(LarB) Pendent] to 2700 at level 25

Also the delay is at 1 min rather than 5.


Motion Lighting app not setting level
#2

Please explain the not setting colorTemp aspect. The logs show it setting the colorTemp to 2700 at 25%. Did that not happen? Can you show the device events from the (LarB) Pendant for that time period.

I will investigate why it turned off after 1 minute instead of 5. That's very odd. Could you do me a favor and try the following steps:

Set the mode to Night manually from Settings/Mode. Trip the motion sensor, and then wait for it to go inactive. Open the App Status page and take screenshots of it to show me. Also, be sure to get the device events for the device.


#3

Correct

Events did show that the wrong values were sent. But I will do all your requests and post them on here.


#4





pendent
dev:6092018-11-18 08:30:20.251 pm info(LarB) Pendent is off

[dev:609](http://192.168.1.81/logs#dev609)2018-11-18 08:30:20.187 pm [info](http://192.168.1.81/device/edit/609)(LarB) Pendent was turned off

[dev:609](http://192.168.1.81/logs#dev609)2018-11-18 08:26:58.561 pm [info](http://192.168.1.81/device/edit/609)(LarB) Pendent colorMode is CT

[dev:609](http://192.168.1.81/logs#dev609)2018-11-18 08:26:58.559 pm [info](http://192.168.1.81/device/edit/609)(LarB) Pendent color is Polar

[dev:609](http://192.168.1.81/logs#dev609)2018-11-18 08:26:58.398 pm [info](http://192.168.1.81/device/edit/609)(LarB) Pendent colorTemperature is 6535°K

[dev:609](http://192.168.1.81/logs#dev609)2018-11-18 08:26:58.337 pm [info](http://192.168.1.81/device/edit/609)(LarB) Pendent was set to 25%

[dev:609](http://192.168.1.81/logs#dev609)2018-11-18 08:26:58.309 pm [info](http://192.168.1.81/device/edit/609)(LarB) Pendent is on

[dev:609](http://192.168.1.81/logs#dev609)2018-11-18 08:26:58.192 pm [info](http://192.168.1.81/device/edit/609)(LarB) Pendent was turned on

--- Live Log Started, waiting for events ---

motion sensor

[dev:610](http://192.168.1.81/logs#dev610)2018-11-18 08:29:19.313 pm [info](http://192.168.1.81/device/edit/610)(LarB) Motion acceleration is inactive

[dev:610](http://192.168.1.81/logs#dev610)2018-11-18 08:29:18.993 pm [info](http://192.168.1.81/device/edit/610)(LarB) Motion motion is inactive

[dev:610](http://192.168.1.81/logs#dev610)2018-11-18 08:28:29.260 pm [warn](http://192.168.1.81/device/edit/610)description logging is: true

[dev:610](http://192.168.1.81/logs#dev610)2018-11-18 08:28:29.257 pm [warn](http://192.168.1.81/device/edit/610)debug logging is: false

[dev:610](http://192.168.1.81/logs#dev610)2018-11-18 08:28:29.254 pm [info](http://192.168.1.81/device/edit/610)updated...

[dev:610](http://192.168.1.81/logs#dev610)2018-11-18 08:28:07.969 pm [info](http://192.168.1.81/device/edit/610)(LarB) Motion UV index is 0

[dev:610](http://192.168.1.81/logs#dev610)2018-11-18 08:28:07.826 pm [info](http://192.168.1.81/device/edit/610)(LarB) Motion illuminance is 0 Lux

[dev:610](http://192.168.1.81/logs#dev610)2018-11-18 08:28:07.763 pm [info](http://192.168.1.81/device/edit/610)(LarB) Motion battery level is 100%

[dev:610](http://192.168.1.81/logs#dev610)2018-11-18 08:28:06.972 pm [info](http://192.168.1.81/device/edit/610)(LarB) Motion humidity is 53%

[dev:610](http://192.168.1.81/logs#dev610)2018-11-18 08:28:06.312 pm [info](http://192.168.1.81/device/edit/610)(LarB) Motion temperature is 22.5°C

[dev:610](http://192.168.1.81/logs#dev610)2018-11-18 08:28:04.457 pm [warn](http://192.168.1.81/device/edit/610)configure...

[dev:610](http://192.168.1.81/logs#dev610)2018-11-18 08:27:59.713 pm [info](http://192.168.1.81/device/edit/610)(LarB) Motion acceleration is active

[dev:610](http://192.168.1.81/logs#dev610)2018-11-18 08:27:56.929 pm [error](http://192.168.1.81/device/edit/610)groovy.lang.MissingMethodException: No signature of method: AeonMultiV6.updateParam() is applicable for argument types: (java.lang.Integer, java.lang.Integer, java.lang.Integer) values: [4, 1, 3] (parse)

[dev:610](http://192.168.1.81/logs#dev610)2018-11-18 08:27:44.232 pm [warn](http://192.168.1.81/device/edit/610)description logging is: true

[dev:610](http://192.168.1.81/logs#dev610)2018-11-18 08:27:44.230 pm [warn](http://192.168.1.81/device/edit/610)debug logging is: false

[dev:610](http://192.168.1.81/logs#dev610)2018-11-18 08:27:44.225 pm [info](http://192.168.1.81/device/edit/610)updated...

[dev:610](http://192.168.1.81/logs#dev610)2018-11-18 08:26:57.549 pm [info](http://192.168.1.81/device/edit/610)(LarB) Motion motion is active

--- Live Log Started, waiting for events ---

i reduced its sensistivity

APP

[app:715](http://192.168.1.81/logs#app715)2018-11-18 08:30:19.078 pm [info](http://192.168.1.81/installedapp/configure/715)Turning off

[app:715](http://192.168.1.81/logs#app715)2018-11-18 08:29:19.063 pm [info](http://192.168.1.81/installedapp/configure/715)Delaying off for 1 minute

[app:715](http://192.168.1.81/logs#app715)2018-11-18 08:29:19.021 pm [info](http://192.168.1.81/installedapp/configure/715)Motion inactive (LarB) Motion

[app:715](http://192.168.1.81/logs#app715)2018-11-18 08:26:57.657 pm [info](http://192.168.1.81/installedapp/configure/715)Not turning on color: wrong color mode Night

[app:715](http://192.168.1.81/logs#app715)2018-11-18 08:26:57.618 pm [info](http://192.168.1.81/installedapp/configure/715)Setting colorTemp [(LarB) Pendent] to 2700 at level 25

[app:715](http://192.168.1.81/logs#app715)2018-11-18 08:26:57.605 pm [info](http://192.168.1.81/installedapp/configure/715)Motion active (LarB) Motion

--- Live Log Started, waiting for events ---

#5

You must have snapped the App Status before motion went inactive, as it doesn't show the scheduled job to turn the lights out. I built a similar thing last night, and couldn't get it to fail.

You need to look at that scheduled job after motion inactive, and see if it's really for 5 minutes later or not. The app settings are correct for 5 minute delay.

I'm not understanding what it is that is happening. The logs show the Pendent being set to 6535. Was mode night? Your logs last night showed it being set to 2700. Have you looked at the device events (from the device page) for Pendant? Those are different than the logs you are showing. They show each event.


#6

the motion had gone inactive?


#7

Yes, the top line of the log you show for the motion sensor.


#8
*search*

Name Value Unit Description Text Source Type Date

||||||||
| --- | --- | --- | --- | --- | --- | --- |
|colorTemperature|4000|°K|(LarB) Pendent colorTemperature is 4000°K|DEVICE||2018-11-18 09:19:11.335 PM GMT|
|level|25|%|(LarB) Pendent was set to 25%|DEVICE||2018-11-18 09:19:10.129 PM GMT|
|switch|on||(LarB) Pendent is on|DEVICE||2018-11-18 09:19:10.043 PM GMT|
|switch|on||(LarB) Pendent was turned on|DEVICE||2018-11-18 09:19:09.939 PM GMT|
|switch|off||(LarB) Pendent is off|DEVICE||2018-11-18 09:14:00.281 PM GMT|
|switch|off||(LarB) Pendent was turned off|DEVICE||2018-11-18 09:14:00.207 PM GMT|
|colorTemperature|4000|°K|(LarB) Pendent colorTemperature is 4000°K|DEVICE||2018-11-18 09:11:59.381 PM GMT|
|level|80|%|(LarB) Pendent is 80%|DEVICE||2018-11-18 09:11:59.259 PM GMT|
|switch|on||(LarB) Pendent is on|DEVICE||2018-11-18 09:11:59.190 PM GMT|
|switch|on||(LarB) Pendent was turned on|DEVICE||2018-11-18 09:11:59.060 PM GMT|

#9

your right i was looking in wrong place :blush:

[app:715](http://192.168.1.81/logs#app715)2018-11-18 09:22:17.069 pm [info](http://192.168.1.81/installedapp/configure/715)Turning off

[app:715](http://192.168.1.81/logs#app715)2018-11-18 09:21:17.036 pm [info](http://192.168.1.81/installedapp/configure/715)Delaying off for 1 minute

[app:715](http://192.168.1.81/logs#app715)2018-11-18 09:21:16.990 pm [info](http://192.168.1.81/installedapp/configure/715)Motion inactive (LarB) Motion

[app:715](http://192.168.1.81/logs#app715)2018-11-18 09:19:09.442 pm [info](http://192.168.1.81/installedapp/configure/715)Not turning on color: wrong color mode Night

[app:715](http://192.168.1.81/logs#app715)2018-11-18 09:19:09.412 pm [info](http://192.168.1.81/installedapp/configure/715)Setting colorTemp [(LarB) Pendent] to 2700 at level 25

[app:715](http://192.168.1.81/logs#app715)2018-11-18 09:19:09.392 pm [info](http://192.168.1.81/installedapp/configure/715)Motion active (LarB) Motion

--- Live Log Started, waiting for events --- 

pendent

[dev:609](http://192.168.1.81/logs#dev609)2018-11-18 09:22:18.234 pm [info](http://192.168.1.81/device/edit/609)(LarB) Pendent is off

[dev:609](http://192.168.1.81/logs#dev609)2018-11-18 09:22:18.171 pm [info](http://192.168.1.81/device/edit/609)(LarB) Pendent was turned off

[dev:609](http://192.168.1.81/logs#dev609)2018-11-18 09:19:11.362 pm [info](http://192.168.1.81/device/edit/609)(LarB) Pendent colorMode is CT

[dev:609](http://192.168.1.81/logs#dev609)2018-11-18 09:19:11.361 pm [info](http://192.168.1.81/device/edit/609)(LarB) Pendent color is Moonlight

[dev:609](http://192.168.1.81/logs#dev609)2018-11-18 09:19:11.335 pm [info](http://192.168.1.81/device/edit/609)(LarB) Pendent colorTemperature is 4000°K

[dev:609](http://192.168.1.81/logs#dev609)2018-11-18 09:19:10.128 pm [info](http://192.168.1.81/device/edit/609)(LarB) Pendent was set to 25%

[dev:609](http://192.168.1.81/logs#dev609)2018-11-18 09:19:10.042 pm [info](http://192.168.1.81/device/edit/609)(LarB) Pendent is on

[dev:609](http://192.168.1.81/logs#dev609)2018-11-18 09:19:09.938 pm [info](http://192.168.1.81/device/edit/609)(LarB) Pendent was turned on

--- Live Log Started, waiting for events ---






#10

yes mode is night

Edit: is it connected to the fact that i use colour as well but only on one mode?

its doing the correct level but the previous modes K


#11

sorry i just realized what you were after but i need to do it in night mode this was evening

still the same though

[app:715](http://192.168.1.81/logs#app715)2018-11-18 09:35:40.067 pm [info](http://192.168.1.81/installedapp/configure/715)Turning off

[app:715](http://192.168.1.81/logs#app715)2018-11-18 09:34:40.033 pm [info](http://192.168.1.81/installedapp/configure/715)Delaying off for 1 minute

[app:715](http://192.168.1.81/logs#app715)2018-11-18 09:34:40.006 pm [info](http://192.168.1.81/installedapp/configure/715)Motion inactive (LarB) Motion

[app:715](http://192.168.1.81/logs#app715)2018-11-18 09:33:38.790 pm [info](http://192.168.1.81/installedapp/configure/715)Not turning on color: wrong color mode Evening

[app:715](http://192.168.1.81/logs#app715)2018-11-18 09:33:38.757 pm [info](http://192.168.1.81/installedapp/configure/715)Setting colorTemp [(LarB) Pendent] to 4000 at level 80

#12
[dev:610](http://192.168.1.81/logs#dev610)2018-11-18 10:08:26.568 pm [info](http://192.168.1.81/device/edit/610)(LarB) Motion motion is inactive

[dev:610](http://192.168.1.81/logs#dev610)2018-11-18 10:07:26.056 pm [info](http://192.168.1.81/device/edit/610)(LarB) Motion motion is active


#13

That's really strange. I don't know what's going on. Could I suggest that you do a little testing with a simpler version of this, isolate the part that isn't working right. It's very difficult for me to do this from afar -- there's too much context unseen for any given post.

In answer to your question about colour in only one mode, that should not be the cause of this issue. Although you could test that hypothesis.

I'm going to try to make something similar to yours with all of its parts, see if I can replicate.


#14

First test of remove the colour. It still logged the same response but it did change the colour correctly. The 1 min time out is still there though.


#15

Maybe not as the mode is now home and it's not changing the Kelvin.

[app:715](http://192.168.1.81/logs#app715)2018-11-19 08:26:11.574 am[info](http://192.168.1.81/installedapp/configure/715)Setting colorTemp [(LarB) Pendent] to 6500 at level 100

[app:715](http://192.168.1.81/logs#app715)2018-11-19 08:26:11.561 am[info](http://192.168.1.81/installedapp/configure/715)Motion active (LarB) Motion

--- Live Log Started, waiting for events ---
[dev:609](http://192.168.1.81/logs#dev609)2018-11-19 08:26:12.499 am[info](http://192.168.1.81/device/edit/609)(LarB) Pendent colorMode is RGB

[dev:609](http://192.168.1.81/logs#dev609)2018-11-19 08:26:12.498 am[info](http://192.168.1.81/device/edit/609)(LarB) Pendent color is Red

[dev:609](http://192.168.1.81/logs#dev609)2018-11-19 08:26:12.310 am[info](http://192.168.1.81/device/edit/609)(LarB) Pendent colorTemperature is 2702°K

[dev:609](http://192.168.1.81/logs#dev609)2018-11-19 08:26:12.180 am[info](http://192.168.1.81/device/edit/609)(LarB) Pendent is on

[dev:609](http://192.168.1.81/logs#dev609)2018-11-19 08:26:12.117 am[info](http://192.168.1.81/device/edit/609)(LarB) Pendent is 100%

[dev:609](http://192.168.1.81/logs#dev609)2018-11-19 08:26:11.903 am[info](http://192.168.1.81/device/edit/609)(LarB) Pendent was turned on

--- Live Log Started, waiting for events ---

#16

@bravenel I don't know if it helps but the delay was a per mode set up. I turned that off and used the standard one (which is 1 min by default) this seems to work now. So the issue must be in the by mode (I would like to use this feature)


#17

Thanks, I will look into this. Good detective work!


#18

Unfortunately it didn't fix the colour/ kelvin issue though.


#19

any update on a fix for this? have you found the bug?


#20

It's my day off. Maybe tomorrow.